Na ďalšiu atómovku má Matovič už aj plán B a C. Odmenu 500 eur za účasť vo voľbách chce presadiť za každú cenu

Líder OĽANO Igor Matovič urobí všetko pre to, aby ľudia za účasť vo voľbách dostali 500 eur. Ak návrh neprejde, má pripravený plán B aj C. Návrh chce hnutie OĽANO "presadiť za každú cenu". Vo štvrtok to uviedol Matovič na tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR.

23.03.2023 16:22
Igor Matovič, parlament Foto: ,
Igor Matovič
debata (110)

Po schválení mimoriadnej dane pre rafinérie na 70 % nadmerného zisku by mal štát podľa Matoviča dostať 500 miliónov eur. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš uviedol, že je dôležité, kto hlasoval za a kto proti návrhu o mimoriadnej dani z ropy. „Ukázalo sa, ktoré politické strany stoja na strane oligarchov,“ povedal Šipoš.

VIDEO: Matovič urobí všetko, aby ľudia dostali 500 eur za účasť vo voľbách.

Video

Poslanci v stredu schválili zvýšenie mimoriadnej dane pre rafinérie na 70 % nadmerného zisku. Zároveň bude platiť nielen za zdaňovacie obdobie minulého roka, ale aj za rok 2023. Novelu predložili do parlamentu poslanci z hnutia OĽANO. Cieľom je podľa nich vrátiť úpravu zdaňovacieho obdobia a výšku sadzby príspevku na úroveň pôvodného vládneho návrhu zákona. Zákon schválil parlament vlani v decembri so zmenami, ktoré vyplynuli z rokovaní výborov a ktoré jeho znenie zmiernili.

Matovič navrhuje v novele zákona o podmienkach výkonu volebného práva za účasť na tohtoročných voľbách 500 eur pre každého voliča. Rokovať by o nej mali poslanci budúci týždeň. Predčasné parlamentné voľby sa majú konať 30. septembra.

VIDEO: Politici o Matovičovom nápade vyplatiť voličom 500 eur.

Video
110 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #Igor Matovič