Modrí zatiaľ vyzbierali vyše 5000 podpisov na vznik strany

Modrí okolo Mikuláša Dzurindu vyzbierali zatiaľ vyše 5000 podpisov na vznik politickej strany. Veria, že potrebných 10-tisíc podpisov budú mať do konca apríla. Predstavitelia vznikajúceho subjektu o tom informovali na piatkovej tlačovej konferencii.

24.03.2023 12:51
Dzurinda Foto: ,
Mikuláš Dzurinda
debata (5)

„Chodia nám listy s podpísanými hárkami nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia – z Českej republiky, Nemecka, Anglicka alebo Fínska. Dokazuje to, že ľuďom chýba modrý element v politike, ktorý je reprezentovaný úspešnými reformami a kultúrou v politike,“ skonštatoval zástupca Modrých Peter Kysela. Dodal, že po vyzbieraní podpisov sa budú môcť sústrediť na doladenie programu, budovanie štruktúr aj ďalšie diskusie s ľuďmi.

VIDEO: Modrá koalícia – Dzurinda je späť. S Kollárom skladá volebný tím

Video

Dzurinda potvrdil, že stále platí zámer spájania strán. Vidí však aj priestor pre novú stranu so zameraním ako Modrí. Vznikom strany podľa neho tiež získajú kredibilitu, aby mohli rokovať s ostatnými partnermi.

Začiatkom marca Dzurinda priblížil, že chcú byť stredopravou stranou konzervatívno-liberálneho typu. Hovorí o ambícii dlhodobo pozitívne ovplyvňovať vývoj na Slovensku, ale aj v Európe. Podotkol, že chaos uplynulých rokov v krajine by nemal pokračovať.

Dzurinda, Heger, Kollár Čítajte viac Z veľkého spájania veľké fiasko. Narazili na vízie o lídrovi? Dzurinda vycúval a Kollár rokuje s Hegerom
5 debata chyba
Viac na túto tému: #predčasné voľby 2023 #Modrí Most-Híd