Vodič jazdil pod vplyvom drog. V nemocnici vymenil skúmavku s močom

Vodič strieborného BMW 320 jazdil na rýchlostnej ceste R1 pod vplyvom drog. Pozornosť diaľničných policajtov z Nitry - Selenec upútal tým, že počas jazdy používal mobilný telefón. Z uvedeného dôvodu policajti vozidlo zastavili. Nervózne a roztržito sa správajúceho vodiča vyzvali k predloženiu dokladov. Keď otvoril prednú priehradku, aby vybral doklady, vypadlo mu z nej vrecko s hnedou kryštalickou látkou, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre. Vodič sa vrecko pokúsil ukryť v dlani, následne ho však policajtom dobrovoľne vydal.

24.03.2023 14:14
debata

Policajti podrobili vodiča dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Vzápätí ho vyzvali, aby sa podrobil odberu moču a krvi, či nie je pod vplyvom inej návykovej látky. V nemocnici sa však vodič pokúsil policajtov oklamať a namiesto skúmavky s močom im podal skúmavku s neznámou priesvitnou látkou, ktorú mal pravdepodobne v spodnej bielizni pripravenú na takúto príležitosť. Policajti mali podozrenie, že obsah skúmavky nie je v poriadku a vyzvali ho, aby im odovzdal vzorku s močom. Vyšetrenie biologického materiálu potvrdilo výsledok pozitívny na metamfetamín a amfetamín.

Policajti spísali s vodičom správu o výsledku objasňovania priestupku, zadržali mu vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Osoba bola predvedená na obvodné oddelenie z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov, potvrdila polícia.

Zochova, Bratislava nehoda zastávka HaZZ polícia BAX Čítajte viac Až 15 rokov za mrežami. Vláda schválila tvrdé tresty pre opitých vodičov
debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #drogy