Heger: Učitelia si zaslúžia vďaku za poslanie, ktoré roky vykonávali nedocenene

Učitelia si zaslúžia vďaku za poslanie, ktoré dlhé roky vykonávali nedocenene a často v náročných podmienkach. Pri príležitosti utorkového Dňa učiteľov to uviedol dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

28.03.2023 11:05
debata (7)

Dopoludnia premiér navštívil pedagogický zbor Spojenej školy Mokrohájska v Bratislave, ktorý pomáha zdravotne znevýhodneným deťom. Poukázal na to, že práve tieto deti potrebujú k svojmu rozvoju špeciálny prístup, ale aj vyššiu dávku empatie. „Práve vďaka učiteľom sa pre ne škola stala bezpečným miestom, v ktorom nachádzajú radosť z výučby a začlenenia sa do kolektívu,“ poznamenal predseda vlády.

„Verím, že aj vďaka krokom, ktoré začala moja vláda zavádzať do praxe, sa status učiteľov v spoločnosti zmení. Učiteľ je totiž človek, ktorý nám často pomáha aj nad rámec odovzdania vedomostí,“ uviedol premiér. Ako doplnil, práve učitelia podporujú v mladých generáciách talenty a odovzdávajú im aj svoje životné skúsenosti, ktoré ich pripravia do života. Všetkým učiteľom za ich prácu poďakoval.

Zuzana Labasova, Učiteľ Slovenska Čítajte viac Ctia si učitelia morálku? A váži si učiteľov Slovensko?

Deň učiteľov, ktorý sa na Slovensku a v Českej republike od roku 1955 slávi 28. marca, má dlhšiu tradíciu ako Svetový deň učiteľov, ktorý sa oslavuje od roku 1994 vždy 5. októbra. Pedagogickí pracovníci na Slovensku majú svoj sviatok 28. marca v deň, keď sa v roku 1592 narodil „učiteľ národov“ Jan Amos Komenský, pokrokový český mysliteľ a tvorca modernej pedagogiky.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #den učiteľov #Eduard Heger