Počasie blázni už v marci. Sneh a ľad padajú na kvitnúce kvety, problémy má doprava

Aprílové počasie už v marci. Pozrite si, čo sa zase dialo v Bratislave.

28.03.2023 13:29
debata

VIDEO: Počasie v Bratislave v utorok predpoludním.

Video

Husté sneženie a neupravené cesty komplikujú dopravu na viacerých miestach Slovenska. Počasie spôsobuje problémy na severnej diaľnici D1, v Banskej Štiavnici či na horských priechodoch.

Husté sneženie a neupravené cesty hlásia vodiči na D1 v úseku medzi Liptovským Hrádkom a Východnou. Neupravené a ťažko prejazdné sú pre sneženie aj cesty v Banskej Štiavnici.

VIDEO: Takto snežilo v Bratislave v pondelok.

Video

Počasie dopravu komplikuje i na horskom priechode Šturec, v stúpaní z Banskej Bystrice skončilo jedno auto v priekope. Na výjazde z Handlovej v smere do Žiaru nad Hronom sa skrížili dva kamióny a úsek je v oboch smeroch neprejazdný.

Na trase Hniezdne – Červený Kláštor sa skrížilo niekoľko kamiónov. Cesty sú podľa vodičov neupravené. Zasnežené a neupravené cesty hlásia aj v stúpaní na Kremnické Bane z Hornej Štubne.

VIDEO: Arktický vzduch stláča teploty, v noci môže mrznúť aj na juhu.

Video

Pred snežením varuje v stredu aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), výstraha prvého stupňa platí pre viaceré okresy severného Slovenska. Meteorológovia vystríhajú tiež pred vetrom na horách, snehovými jazykmi a závejmi.

Počasie vyčíňa aj v Česku. Na diaľnici D1 na Vysočine v smere na Prahu havarovalo najmenej 20 áut, z toho päť kamiónov. Diaľnica je v tomto smere neprejazdná. Nehody sú aj na ďalších miestach. V kraji husto sneží, počasie tam komplikuje dopravu už od rána.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #jarné počasie #snehové zrážky