Podnapitý agresor pri Skalici zbraňou ohrozoval Ukrajincov

Policajti zasahovali v nedeľu v obci neďaleko Skalice po incidente medzi 41-ročným ozbrojeným mužom a rodinnými príslušníkmi z Ukrajiny, informovala v stredu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Linkešová.

29.03.2023 08:04
polícia Foto:
Policajný zásah v nedeľu 26. marca 2023 po incidente medzi ozbrojeným 41-ročným mužom a rodinnými príslušníkmi z Ukrajiny, v obci neďaleko Skalice.
debata (41)

Ako uviedla, spúšťačom celého incidentu mala byť zo strany cudzincov hlasnejšia hudba a na druhej strane muž pod vplyvom alkoholu. „Osobám mal najskôr búchať na dvere, vyhrážať sa im a nakoniec mal na cudzinca namieriť krátku strelnú zbraň. Konflikt pokračoval na dvore a muž okrem strelnej zbrane vytiahol na poškodeného aj nôž. Po incidente sa útočník ukryl do prístavby rodinného domu,“ doplnila Linkešová.

Udalosť bola vyhodnotená ako vysokoprofilový incident a operačné stredisko povolalo na miesto policajných vyjednávačov, policajtov pohotovostného policajného útvaru aj celý policajný výjazd s vyšetrovateľom.

„Na miesto sme vyslali policajného vyjednávača zo Skalice a podporný tím vyjednávačov z Trnavy. Muža, ktorý sa ukrýval v dome, policajní vyjednávači presvedčili, aby s políciou spolupracoval. Hliadka ho vzápätí obmedzila na osobnej slobode a previezla na policajnú stanicu. Za skutok môže hroziť osobe v zmysle zákona strata slobody na tri až osem rokov,“ informovala krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania. Policajti mu po skutku zaistili viaceré zbrane, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Podozrivý muž zostáva naďalej zadržaný v cele policajného zaistenia.

41 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine