Mal priznať, že vypil fľašu a v podjazde k Zochovej ešte dupol na plyn. Dědečka obžalovali

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal obžalobu na obvineného Dušana Dědečka v súvislosti s minuloročnou tragickou nehodou v Bratislave, ktorá si vyžiadala päť obetí. TASR to potvrdil hovorca krajskej prokuratúry Juraj Chylo, upozornili na to tvnoviny.sk.

31.03.2023 10:22
Dušan Dědeček Foto: ,
Dušana Dědečka v putách odvádza polícia zo súdu do väzby
debata (28)

V prípade dokázania viny vodičovi hrozí doživotie, informovali tvnoviny.sk.

„Dňa 29. marca 2023 podal prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava obžalobu na obvineného D. D. pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle,“ priblížil hovorca.

Podľa informácií tvnoviny.sk zo znaleckých posudkov vyplýva, že Dědeček išiel pred tragédiou priemernou rýchlosťou 142 kilometrov za hodinu. V čase nárazu do prvej obete išiel 107-kilometrovou rýchlosťou.

Spoluväzeň mal podľa portálu vypovedať, že Dědeček sa mu priznal, že vypil celú fľašu rumu a v podjazde ešte dupol na plyn.

VIDEO: Ľudia bez šance. Desivé zábery z nárazu auta na Zochovej
Video

Dědeček vlani v októbri opitý a vo vysokej rýchlosti zmietol osobným autom ľudí na autobusovej zastávke v centre Bratislavy. Po tragédii vyjadril ľútosť nad nehodou a vzdal sa funkcie generálneho sekretára Deaflympijského výboru Slovenska, ktorý sa venuje športovým aktivitám sluchovo postihnutých.

VIDEO: Obvinený Dědeček uteká zo súdu s asistenciou polície
Video

Na mieste nehody, kde sa podľa polície v čase tragédie nachádzalo asi 40 osôb, zomreli štyria ľudia, piata osoba podľahla zraneniam v nemocnici. Išlo o študentov dvoch bratislavských univerzít. Vodič nadýchal 1,69 promile alkoholu.

Dědeček Čítajte viac Dědečka na slobodu nepustili. Odpustite mi, odkázal vodič auta smrti zo Zochovej

Súd prvej inštancie po nehode nevyhovel návrhu žalobcu na väzobné stíhanie vodiča, jeho verdikt potom zmenil bratislavský krajský súd.

VIDEO: Takto vyzerá rozbité auto, ktorým opitý vodič zabil päť ľudí
Video
28 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická nehoda na Zochovej