Byty, ktoré Bašternák previedol na rodičov, musia ísť do konkurzu

Tri byty, ktoré Ladislav Bašternák previedol na rodičov, musia ísť do konkurzu. V pondelok o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol Okresný súd Bratislava I. Bašternák je už právoplatne odsúdený za daňové podvody.

29.05.2023 17:23
Ladislav Bašternák, pojednávanie, Foto: ,
Ladislav Bašternák prichádza na súd
debata (2)

Na sociálnej sieti o tom informoval právny zástupca štátu Peter Kubina. „Okresný súd Bratislava I dnes dopoludnia v celom rozsahu vyhovel prvej z celkovo šiestich odporovacích žalôb, ktorými sme pred tromi rokmi tieto sporné prevody napadli na súde ako právni zástupcovia štátu,“ priblížil Kubina na sociálnej sieti. Dodal, že ide o dva byty na bratislavskej Kolibe a jeden v komplexe Five Star Residence.

Bašternák bol v minulosti odsúdený v daňovej kauze na päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a trest prepadnutia majetku. V januári 2022 bol podmienečne prepustený na slobodu. Ešte pred odsúdením mal previesť časť majetku na blízkych.

Vtedajšia konkurzná správkyňa Lenka Ivanová voči tomu nepodala odporovacie žaloby. Tvrdila, že to nebolo možné. Momentálne má pozastavený výkon činnosti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na ňu v piatok (26. 5.) podal obžalobu pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho.

kauza B.A. Haus, kauza Bašternák, Bonaparte, Čítajte viac Prokurátor podal obžalobu na konkurznú správkyňu Lenku Ivanovú
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ladislav Bašternák