Premiér Ódor nevidí reálnu šancu na podporu pre programové vyhlásenie vlády v parlamente

Premiér Ľudovít Ódor zatiaľ nevidí reálnu šancu na získanie podpory v parlamente pre programové vyhlásenie vlády (PVV), no nepovažuje to za prekvapujúce. Zdôraznil, že PVV bude obsahovať jasné ciele, na základe ktorých sa bude dať vyhodnocovať práca jeho vlády. Stretnutia s politickými predstaviteľmi označil za korektné. Vláda odborníkov však podľa jeho slov nemôže robiť politickú kampaň stranám.

07.06.2023 15:14
Bratislava politika vláda Foto: ,
Na snímke zľava minister financií SR Michal Horváth, predseda vlády SR Ľudovít Ódor a podpredsedníčka vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti SR a využívanie eurofondov Lívia Vašáková počas rokovania vlády.
debata (14)

„Zatiaľ nevidíme reálnu šancu na získanie podpory pre programové vyhlásenie vlády, čo aj vzhľadom na charakter nášho vládnutia nie je niečo super prekvapujúce,“ povedal po stredajšom rokovaní vlády Ódor. Program vlády koncipujú podľa jeho slov tak, aby to bol dokument, na základe ktorého sa bude dať vyhodnotiť práca kabinetu bez ohľadu na to, či získa v parlamente dôveru alebo nie.

NR SR, Rokovanie 92. schôdze, OĽaNO, Igor Matovič Čítajte viac Matovič predstavil Ódorovi svoje požiadavky. Vládu podporí, ak premiér vybaví schválenie jeho atómovky

PVV nechcela vláda podmieňovať vecami, ktoré s programom nesúvisia. Premiér tiež zdôraznil, že tu nie sú na to, aby pomáhali stranám robiť si kampaň pred voľbami. „My nie sme obchodníci, my sme odborníci,“ doplnil.

Fico: V septembri bude katastrofálna situácia
Video
Zdroj: TV Pravda

Na stretnutiach s politickými lídrami nepadli podľa Ódora žiadne osobné invektívy, útoky alebo iné nepríjemnosti. Mnohí si podľa neho cenia, že vláda pomenuje veci tak, ako ich vidí a cenia si aj kontinuitu.

Za vyslovenie dôvery vláde plánujú hlasovať poslanci SaS, ako aj nezaradený poslanec Tomáš Valášek, ktorý pôsobí v mimoparlamentnom Progresívnom Slovensku. Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár si vie predstaviť podporu vláde, no prečítať si chce najskôr jej finálny program.

OĽANO a priatelia si pre podporu vlády kladú podmienku zachovania príspevku 200 eur na dieťa a presadenie odmeny 500 eur za účasť v septembrových voľbách formou skráteného legislatívneho konania. Poslanci Smeru-SD aj Hlasu-SD už avizovali, že vyslovenie dôvery vláde nepodporia.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #programové vyhlásenie vlády #Ľudovít Ódor