Dědeček aj Slota mali mať exemplárne tresty. Nie je dôvod, aby k nim boli súdy zhovievavé

Koľko ľudí musí umrieť, aby sme dávali tvrdšie tresty, pýta sa v podcaste Počúvajte Pravdu komentátor Marián Repa.

09.06.2023 22:25
debata (23)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

„Odhliadnuc od toho, ako sa do prípadu zapojil generálny prokurátor Maroš Žilinka, zdá sa mi zvláštne, ak človek, ktorý zabil piatich ľudí má ísť do väzenia na 15 rokov, pričom možno za 11 rokov môže byť vonku,“ hovorí na margo zatiaľ neprávoplatného rozsudku nad vodičom zo Zochovej, Dušanom Dědečkom, komentátor denníka Pravda Marián Repa.

Trest navrhla samotná prokuratúra, ktorá ho považovala za primeraný. „Ja potom skutočne nevidím odstrašujúci účinok toho trestu. Vieme, že len nedávno pristihli niekde na Východnom Slovensku šoféra autobusu s viacerými promile alkoholu v krvi, pričom viezol vyše desať či dvadsať cestujúcich. To čakáme na to, že sa stane tragédia, kde zahynie 20 ľudí?“ pýta sa rečníckou otázkou komentátor.

Marián Repa v tomto prípade nesúhlasí s názorom právnikov, ako napríklad bývalej prokurátorky Evy Mišíkovej, že súd musel prihliadnuť na to, že Dědeček priznal vinu a skutok oľutoval. „Tento argument sa mi zdá veľmi slabý. Mal dostať exemplárny trest,“ myslí si komentátor Repa.

Aký pohľad má v tejto súvislosti aj na ďalší, zatiaľ neprávoplatný, verdikt v tomto týždni nad bývalým šéfom SNS Jánom Slotom? V podcaste Počúvajte Pravdu je reč tiež o tom, že vplyvom diania na úrovni Európskej únie sa medzi predvolebné témy zneužívané v kampani zrejme opäť dostane aj problém ilegálnych migrantov.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #predvolebná kampaň #Počúvajte Pravdu #ilegálna migrácia #tragická nehoda na Zochovej #Dušan Dědeček