KDH podpíše zmluvu o spolupráci so stranou Alojza Hlinu

KDH a strana Občania Slovenska poslanca Alojza Hlinu by mali ešte tento týždeň podpísať dohodu o spolupráci. Ako povedal predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan, kresťanskí demokrati už poslali Hlinovi návrh dohody. Návrh zmluvy obsahuje preambulu, predmet dohody i termíny, dokedy platí.

28.04.2015 11:59
Alojz Hlina Foto: ,
Alojz Hlina
debata (27)

„Je to napĺňanie projektu KDH plus, keď sa snažíme vytvárať priestor pre osoby, ale aj politické strany, ktoré sú stotožnené s naším programom, alebo sú mu veľmi blízke,“ povedal Abrhan.

Podľa Abrhana zmluva o spolupráci s Hlinovou stranou Občania SR bude trvať do decembra. „Po ôsmich mesiacoch sa môžeme rozhodnúť o volebnej spolupráci. Na základe zhodnotenia spolupráce sa rozhodneme o ďalšej spolupráci. Osem mesiacov ukáže, ako je zmluva obojstranne výhodná a prospešná pre občanov,“ povedal Abrhan. Podľa neho KDH sa bude s Hlinom dopĺňať. „Hlina nie je člen KDH, ale má ku KDH blízko. Politiku KDH obohatí,“ dodal.

Hlina rokoval o spolupráci s KDH od marca. Vtedy vstúpil ako nezaradený poslanec NR SR do poslaneckého klubu KDH. „KDH je tu 25 rokov. Viete, čo urobia zajtra i o týždeň. My chceme do spolupráce priniesť iný prvok, ktorý bude pôsobiť synergicky,“ povedal pred časom Hlina. Podľa Hlinu spolupráca s KDH nie je len o mieste na kandidátke do volieb.

Hlina sa dostal do parlamentu v roku 2012 na kandidátke hnutia OĽaNO, z ktorého ešte ten istý rok vystúpil. Následne začal pri predkladaní viacerých návrhov zákonov spolupracovať s KDH.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Alojz Hlina #spolupráca