Zo Slovenska odchádza na Ukrajinu ďalšia humanitárna pomoc

Zo Slovenska na Ukrajinu odchádza ďalšia zbierka materiálnej humanitárnej pomoci. V Prešove a v Košiciach ju zozbierali za posledný mesiac pre ukrajinské rodiny z vojnovej oblasti. Cieľom bolo podporiť rodiny cez skautov z Ľvova.

30.05.2015 08:47
debata (30)

Na projekte spolupracovala aj Caritas Užhorod. Vďaka angažovanosti misionárskych rodín a dobrovoľníkov Arcidiecéznej charity Košice sa podarilo vyzbierať približne 3 700 kg rôznych dlhotrvanlivých potravín, taktiež množstvo drogériového tovaru, dojčenské potreby, oblečenie pre deti, spacáky, paplóny, posteľnú bielizeň, uteráky, informuje kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Na Ukrajinu pomoc odišla tento týždeň. Zbierku odviezli do kláštora v Mukačeve, kde si pre pomoc prišla priamo skupina skautov z Ľvova. Pomoc budú rozdeľovať adresne formou potravinových balíčkov pre rodiny vo frontovej oblasti podľa počtu detí, dospelých a zdravotného stavu.

Do zbierok a balenia pomoci sú v okolí Ľvova taktiež zapojené školy a farnosti. Ďalšie dodávkové auto pomoci je nasmerované budúci týždeň do Katechetického centra v Užhorode, kde sa sestry Congregatio Jesu starajú o približne 250 utečeneckých rodín z Donecka a Luhanska.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #humanitárna pomoc #Ukrajina