Súd zatiaľ tají, ako rozhodol o štrajku železničiarov

Bratislavský krajský súd už rozhodol o odvolaní sa železničných odborov proti predbežnému opatreniu, ktoré 3. februára tohto roku vydal Okresný súd Bratislava I. a zastavil tým štrajk železničiarov až do právoplatného súdneho konania o jeho zákonnosti.

13.10.2003 18:02
debata

Ako uviedla podpredsedníčka Krajského súdu v Bratislave Jana Baricová, rozhodnutie trojčlenného senátu v tejto veci nemôže zverejniť, pretože senát rozhodoval na neverejnom zasadnutí bez prítomnosti účastníkov konania.

Ako dodala, informovať môže až po tom, ako zúčastnené strany dostanú písomné rozhodnutie. „Senát rozhodoval 30. septembra, do 30 dní musíme obom stranám zaslať písomné rozhodnutie,“ objasnila Baricová.

Železničné odbory po prvý raz štrajkovali 29. januára a štrajk trval šesť hodín. Druhý, časovo neobmedzený štrajk na železniciach sa začal 31. januára v nočných hodinách. Po troch dňoch sa ho centrálny štrajkový výbor rozhodol 3. februára večer prerušiť. Urobil tak na základe predbežného súdneho opatrenia. Odbory odôvodnili štrajky najmä rušením dopravy na 25 regionálnych tratiach, ako aj redukciou železničnej dopravy približne o 200 spojov.

debata chyba