PMÚ začal konať vo veci predaja Trnavainvestu I francúzskemu PSA

Protimonopolný úrad začal 9. októbra správne konanie vo veci koncentrácie podnikateľov Peugeot S.A., Paríž, Francúzsko, Peugeot Citroën Automobils Slovakia, s.r.o., Trnava, a Trnavainvest I., s.r.o, Trnava. Spoločnosť Trnavainvest I vznikla k 30. septembru rozdelením spoločnosti Trnavainvest, ktorá zastrešovala prípravu pozemkov v blízkosti Trnavy na výstavbu závodu francúzskej automobilky.

22.10.2003 10:45
debata

Spoločnosť Invest Trnava, ktorá takisto vznikla pri delení Trnavainvestu, má byť partnerom francúzskeho tímu v oblasti realizácie a inžinieringu výstavby. Ako informovala Zuzana Karhútová z Trnavainvest, spoločnosť Invest Trnava do konca roka začne s výkupom pozemkov pre priemyselný park PSA Peugeot Citröen.

Predajom Trnavainvestu I prejdú upravené pozemky s rozlohou 193 hektárov a všetky stavby realizované na týchto pozemkoch, napríklad retenčná nádrž na záchyt dažďovej vody za 200 mil. Sk, na PSA Peugeot Citröen. Tento prevod je spolu so schválením štátnej pomoci podmienkou na začatie výstavby nového závodu. Po splnení týchto dvoch podmienok začne francúzsky stavebný generálny dodávateľ a jeho subdodávatelia s výstavbou objektu lisovne.

debata chyba