Vážny plní Ficov pokyn, šéfa letiska odvolá

Minister dopravy Ľubomír Vážny po zasadnutí vlády potvrdil, že v piatok odvolá výkonného riaditeľa a predsedu predstavenstva bratislavského letiska Karola Biermanna. Splní tak pokyn predsedu vlády Roberta Fica, ktorý Biermanna a ministra financií Počiatka kritizoval za stretnutie s predstaviteľom J&T na jachte v Monaku.

18.06.2008 15:29
Ľubomír Vážny Foto:
Minister dopravy Ľubomír Vážny splní pokyn premiéra Fica a odvolá riaditeľa bratislavského letiska.
debata

„Stotožnil som sa s názorom premiéra,“ povedal Vážny. Karol Biermann ministrovi dopravy potvrdil účasť na tomto stretnutí.

„Takéto konanie je podľa mňa nezlučiteľné s funkciou, kde zastupuje štát ako 100-percentného akcionára letiska,“ povedal ďalej Vážny. Na otázku, prečo má byť odvolaný len riaditeľ letiska a nie celé jeho vedenie, ako o tom informoval premiér, Vážny uviedol: „Nejdem vymieňať vedenie, ale v prvom rade generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva.“ Nekomentoval však ďalšiu otázku, či v prípade ministra Počiatka, ktorý si na rozdiel od riaditeľa letiska vyslúžil od Fica len žltú kartu, je podobné konanie prípustné. 

Vážny tvrdí, že má v zálohe tipy na vymenovanie nového riaditeľa letiska v Bratislave. Zatiaľ je podľa neho predčasné o tom hovoriť. Nástupca súčasného riaditeľa letiska sa podľa ministra dopravy bude musieť rýchlo oboznámiť s rozvojovým projektom bratislavského letiska, Vážny v tom však nevidí problém.

V tejto súvislosti zopakoval, že projektová dokumentácia na vyhlásenie tendra má byť hotová v polovici júla tohto roka a ešte v tom istom mesiaci vyhlásia súťaž na stavebné práce na výstavbu nového osobného terminálu na bratislavskom letisku. Zmluvu s vybraným dodávateľom by mali uzavrieť do konca tohto roka a hneď by sa mali začať aj stavebné práce, aby sa stihla charterová letecká sezóna v lete roku 2010.

debata chyba