Vodu Mitická má opäť v rukách Slovintegra

Trenčianske minerálne vody, producent minerálnej vody Mitická, opäť získali nehnuteľnosti a vrt, o ktoré prišli po súdnom spore s firmou Minerál-Invod. Obe spoločnosti uzavreli dohodu, bližšie informácie o nej však nezverejnili. Informovala o tom v piatok televízia TA3. V závode by sa mala do dvoch týždňov nanovo rozbehnúť výroba.

04.12.2009 20:13
Euro, peniaze Foto:
Euro, peniaze
debata

„Môžem potvrdiť, že pozemky i budovy i vrt sú opäť vo vlastníctve Trenčianskych minerálnych vôd,“ uviedol hovorca Slovintegry Tomáš Kurtanský. Slovintegra, firma podnikateľa Slavomíra Hatinu, Trenčianske minerálne vody ovláda.

Minerálu-Invod nehnuteľnosti prisúdil v októbri Krajský súd v Trenčíne. Minerál-Invod rozbehol v 90. rokoch spoločne s obcou Trenčianske Mitice projekt zameraný na výrobu minerálky. Neskôr však spoločnosť prestala vyvíjať činnosť a napokon ju vymazali z obchodného registra. V projekte potom pokračovala obec, ktorá neskôr budovy a pozemky predala spoločnosti Slovenský hodváb. Tá ich za 400 miliónov korún (asi 13,3 milióna eur) prenechala Trenčianskym minerálnym vodám.

Keď sa však Minerálu-Invod podarilo po rozhodnutí iného súdu opäť začať podnikať, prihlásila sa späť aj o svoj bývalý majetok. Trenčianske minerálne vody pôvodne ohlasovali, že sa pokúsia verdikt trenčianskeho krajského súdu ešte zvrátiť na Najvyššom súde. To sa však už podľa TA3 nestalo.

Denník Sme v minulosti upozorňoval, že za spoločnosťou Minerál-Invod stojí Libor Jakšík. Jeho meno sa údajne nachádzalo na takzvaných mafiánskych zoznamoch, ktoré unikli z prostredia polície.

debata chyba