Figeľov švagor zostane na mieste riaditeľa. Vyhral výberové konanie

Riaditeľom investičného odboru NDS v Prešove zostáva aj po výberovom konaní Štefan Ungrady, švagor ministra dopravy Jána Figeľa. Uspel spomedzi šiestich účastníkov konkurzu v závere minulého roka, do ktorého sa pôvodne prihlásilo 20 uchádzačov, na základe vyhodnotenia všetkých kritérií.

14.01.2011 13:09
Figeľ, KDH Foto:
Minister dopravy Ján Figeľ nedávno čelil obvineniam z rodinkárstva, keď jeho švagra vymenovali do funkcie bez výberového konania.
debata (54)

„Zmluva s ním nadobudla účinnosť 1. januára 2011, pričom kontrakt je uzatvorený na dobu určitú do 10. októbra 2011. Uvedené výberové konanie sa uskutočnilo v súlade s pravidlami a bežnou praxou v rámci NDS,“ informoval hovorca diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík.

NDS poverila Ungradyho riadením investičného odboru v Prešove už vlani na jeseň do vypísania výberového konania. V médiách to vyvolalo dohady o rodinkárstve v rezorte dopravy.

Diaľničiari jeho predbežné vymenovanie bez súťaže minulý rok zdôvodnilo potrebou vyriešením meškajúcej dostavby obchvatu Svidníka na rýchlostnej ceste R4. Na stavbe cesty minulý rok vznikla kritická situácia z dôvodu objavenia sa trhlín a deformácií na vozovke po zosuve vrstiev násypov.

„Počas krátkeho obdobia jeho pôsobenia sa mu podarilo situáciu na stavbe stabilizovať a v spolupráci s dodávateľmi zabezpečiť všetky náležitosti tak, že NDS mohla stavbu pre motoristov reálne sprejazdniť krátko pred Vianocami 2010,“ uviedla ďalej NDS o doterajšom pôsobení Ungradyho v spomínanej funkcii.

54 debata chyba