Samsung si účty s Apple vybavuje aj inzerátmi

Spoločnosť Samsung okrem patentových sporov s Apple bojuje aj o zákazníkov na trhu mobilov prostredníctvom porovnávacích inzerátov.

17.09.2012 00:47
Inzerát Samsung Foto:
Inzerát, spoločnosti Samsung porovnáva telefóny Galaxy S III a iPhone 5.
debata (13)

Inzercia, ktorá vychádza v americkej tlači, porovnáva vlastnosti telefónov iPhone 5 a Galaxy S III. Je uvedená titulkom „It doesn't take a genius (Netreba na to génia).“ Je to narážka na Apple genius – Apple géniov, ktorí sú v obchodoch americkej spoločnosti určení na pomoc a radenie zákazníkom. Inzerát Samsung zavŕšil sloganom „The Next Big Thing Is Already Here (Ďalšia veľká vec je už tu)“.

Samsung v inzeráte porovnal parametre iPhone 5... Foto: Samsung
Inzerát, porovnanie Samsung - Apple Samsung v inzeráte porovnal parametre iPhone 5 / Galaxy S III

Samsung predal v priebehu troch-štyroch mesiacov 20 miliónov telefónov Galaxy S III a v úspešnom predaji chce ďalej pokračovať. Apple minulý piatok rozbehol predobjednávky na iPhone 5, pričom vypredal prvú várku telefónov, určených na online predaj. iPhone sa začne predávať piatok 21. septembra priamo v obchodoch spoločnosti. Na Slovensko by mal doraziť v druhej vlne predaja o týždeň neskôr.

Pre spoločnosť Apple môžu hrať do karát prvé porovnávacie testy výkonnosti. iPhone 5 má v sebe nový čip Apple A6, ktorý je síce založený na licencovanej architektúre ARM, ale jeho detailné riešenie je produktom vývojárov v Apple.

Podľa testu Geekbench spoločnosti PrimateLabs predstihol iPhone 5 s operačným systémom iOS 6.0 vo výkonnosti nielen Galaxy S III, ale aj Asus Nexus 7, ktorý je najvýkonnejším tabletom s operačným systémom Android.

Ak sa výsledky týchto testov potvrdia (telefón sa ešte fyzicky nepredáva, zdroj týchto testov je nejasný), iPhone 5 by bol na mobilnom trhu v súčasnosti telefón s najvyšším výkonom.

V teste dosiahol skóre 1601, Asus Nexus 7 1591 a Galaxy S III hodnotu 1560. Prekvapením je aj to, že kým Asus aj Samsung dosiahli toto skóre so štvorjadrovými procesormi, Apple to zvládol s predpokladaným dvojjadrovým procesorom  a s nižším taktom. Nový iPhone výrazne odskočil aj od prístrojov, ktoré vyrába samotná firma Apple. iPad tretej generácie mal skóre 790, telefón iPhone 4S iba 630 a iPhone 4 dosiahol skóre 375.

Spoločnosť Apple pri predstavovaní telefónu uviedla, že jeho čip je dvakrát rýchlejší ako procesor, ktorý spoločnosť používala predtým a rovnako sa zdvojnásobil výkon grafiky.

Priaznivci i odporcovia značky Apple teraz netrpezlivo očakávajú, či ide o reálne výsledky.

13 debata chyba