Kríza v eurozóne sa ešte neskončila, myslí si väčšina Nemcov

Zhruba štyri pätiny Nemcov sú presvedčené o tom, že kríza v eurozóne sa ešte neskončila. Vyplýva to z výsledkov prieskumu inštitútu Insa, ktorý si objednal nemecký denník Bild. Iba sedem percent respondentov sa domnieva, že eurozóna už má krízu za sebou.

23.04.2014 09:06
debata (1)

Mnohých Nemcov podľa prieskumu naďalej znepokojuje vývoj v Grécku. Iba tretina respondentov si myslí, že sa táto silne zadlžená krajina teraz nachádza na správnej ceste. Takmer 40 percent je naopak presvedčených, že Grécko nemá naozajstnú snahu uskutočniť reformy, ktoré by obnovili jeho konkurencieschop­nosť, napísala agentúra DPA.

Grécko sa v roku 2010 stalo prvým štátom eurozóny, ktorý požiadal o medzinárodnú finančnú pomoc. Dohodlo sa už na dvoch záchranných programoch v celkovej hodnote 240 miliárd eur. Na financovanie týchto programov sa veľkou mierou podieľa práve Nemecko, ktoré je najväčšou ekonomikou eurozóny.

„Pre väčšinou Nemcov sa ešte eurokríza neskončila. Tieto obavy budú mať vplyv okrem iného na voľby do Európskeho parlamentu,“ povedal denníku Bild šéf inštitútu Insa Hermann Binkert.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #eurozóna