Babiš ide do zdravotníctva, kúpil gynekologickú kliniku

Investičný fond Hartenberg Holding Andreja Babiša a Jozefa Janova kúpil české firmy Reprofit International, s. r. o. a GynCentrum, s. r. o., ktoré pôsobia v segmente reprodukčnej medicíny a gynekológie.

26.05.2014 13:07
debata (2)

Investície do oblasti zdravotníctva robí fond podľa zverejnených informácií cez spoločnosť FutureLife, a. s. „Zdravotníctvo považujeme za zaujímavý sektor a chceme byť dlhodobým a zodpovedným strategickým partnerom. Reprofit i GynCentrum majú skvelú reputáciu v odbore a vedú ich tímy špičkových odborníkov,“ uviedol managing partner Hartenbergu Jozef Janov.

Kúpou Reprofitu sa do rúk Hartenbergu dostáva najväčšia súkromná klinika špecializujúca sa na reprodukčnú medicínu v Českej republike. Nemenej zaujímavou investíciou je aj GynCentrum, ktoré je najväčšou súkromnou gynekologickou klinikou v Prahe. FutureLife má záujem vytvoriť holding zdravotníckych zariadení nielen v Česku, ale aj na Slovensku. Jeho akcionármi sú okrem Hartenberg Holding aj lekár Ladislav Zgabur a manažment.

Hartenberg Holding je investičný fond s kapitálom 200 mil. eur, ktorý sa sústredí na investície v strednej Európe, hlavne v Česku, na Slovensku, v Poľsku a v Nemecku a Rakúsku. Podielnikmi fondu sú Andrej Babiš a Jozef Janov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníctvo #Andrej Babiš