Slovákov najviac trápi nezamestnanosť

Najväčším problémom slovenského hospodárstva je podľa Slovákov nezamestnanosť. Vyplýva to z výsledkov najnovšieho prieskumu Eurobarometer.

25.07.2014 15:39
debata

Nezamestnanosť ako problém totiž uviedlo až 58 % opýtaných. Rovnaký problém dominuje aj v Európskej únii ako celku, kde nezamestnanosť označilo 48 % opýtaných. Druhým najväčším problémom krajiny je podľa Slovákov ekonomická situácia, ktorú uviedlo 35 % opýtaných a za tretí najpálčivejší problém napriek stagnujúcim cenám označilo 22 % opýtaných infláciu.

Rast cien pritom ešte horšie vnímajú Slováci ako osobný problém. V tomto prípade ju totiž označilo až 41 % opýtaných a rovnaký problém trápi najviac aj celkovo obyvateľov Európskej únie. Na druhom mieste v osobnom živote Slováci najhoršie hodnota finančnú situáciu domácností s podielom 22 % a až tretím najpálčivejším problémom, ktorý sa Slovákov dotýka, je nezamestnanosť a zdravotné a sociálne zabezpečenie. Obe tieto oblasti uviedlo zhodne 21 % opýtaných.

Viac ako polovica Slovákov si pritom myslí, že dopad krízy na zamestnanosť už dosiahol svoj vrchol. Naopak 45 % očakáva, že to najhoršie v tejto oblasti ešte len príde. Najviac dôvery v riešení následkov krízy pritom Slováci z jednotlivých inštitúcií vkladajú do Európskej únie a zoskupenia G20, ktoré uviedlo zhodne 27 % opýtaných. Až potom nasleduje slovenská vláda, ktorej v tejto oblasti dôveruje 14 % opýtaných.

debata chyba
Viac na túto tému: #nezamestnanosť #Eurobarometer