Moody's na ratingoch dobre zarába, stúpol jej čistý zisk

Medzinárodnej ratingovej agentúre Moody's vzrástol v druhom štvrťroku čistý zisk o 41,6 percenta na 319,2 milióna USD. Hospodárenie podporil rast dopytu po ratingu dlhopisov a firma súčasne zlepšila prognózu príjmov na celý tento rok.

26.07.2014 15:00
debata (1)

Tržby sa zvýšili o 16 percent na 873,5 milióna USD, očistený zisk potom predstavoval 1,12 dolára na akciu. Analytici v ankete agentúry Thomson Reuters v priemere očakávali zisk na akciu 1,01 dolára pri tržbách 803,4 milióna dolárov.

Príjmy divízie poskytujúcej ratingy dlhopisom stúpli v druhom štvrťroku o 16 percent. Táto divízia je najväčšou divíziou firmy a na celkových príjmoch má podiel zhruba 70 percent. Príjmy analytickej divízie, ktorá uskutočňuje a predáva finančné výskumy a dáta pre hodnotenie rizík, vzrástli o 15 percent.

Dlhopisové trhy sa teraz globálne zotavujú, prevažne vďaka vyššiemu dopytu od penzijných fondov, politike americkej centrálnej banky (Fed) a pre obavy investorov o dlhodobý ekonomický rast. V druhom štvrťroku podľa údajov Thomson Reuters boli vydané dlhopisy v objeme 1,58 bilióna USD, čo bolo o 12 percent viac ako pred rokom.

Moody's, Standard & Poor's Ratings Services a spoločnosť Fimalac, ktorá je majiteľom Fitch Ratings, majú na globálnom trhu s úverovým ratingom podiel 95 percent.

Spoločnosť Moody's tiež zvýšila odhad rastu príjmov na celý tento rok. Pôvodne čakala rast o šesť až deväť percent, teraz odhaduje, že príjmy vzrastú o 10 až 14 percent.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rating #Moody's