Pre rakúsku Raiffeisen je Rusko najziskovejším trhom

Rakúska banka Raiffeisen Bank International (RBI) sa chce v Rusku viac zameriavať na retailových klientov.

29.07.2014 13:31
debata (6)

Dôvodom je stupňujúca sa konkurencia v segmente korporátneho bankovníctva na tamojšom trhu. Uviedol to generálny riaditeľ skupiny Karl Sevelda pre utorňajšie vydanie denníka Wirtschaftsblatt. Marže v korporátnom segmente prudko klesajú, čo však neplatí pre retailové bankovníctvo, povedal Sevelda.

V Rusku, ktoré je pre RBI najziskovejším trhom, chce podľa neho banka ďalej stavať na svojej „vynikajúcej povesti“. Vo vzťahu k novým prísnejším sankciám, ktoré chce voči Rusku zaviesť Európska únia pre jeho úlohu v ukrajinskej kríze, Sevelda uviedol, že podporuje „vyvážené“ riešenie. Sankcie nepoškodia iba Rusko, ale aj Ukrajinu a Európsku úniu, hoci „v prospech biznisu nemožno obetovať všetky etické a morálne štandardy,“ uzavrel šéf RBI.

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Prostred­níctvom svojej siete zhruba 150 obchodných miest pôsobí vo všetkých regiónoch Slovenska a zamestnáva približne 3 400 zamestnancov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Rusko #Raiffeisen Bank