U.S. Steel v druhom kvartáli znížil čistú stratu

Americká spoločnosť United States Steel znížila v druhom kvartáli svoju čistú stratu. Pod tento vývoj sa podpísalo zlepšenie v oblasti cien, na spoločnosť však nepriaznivo vplývalo nepriaznivé počasie a vyššie náklady na opravy a údržbu.

30.07.2014 10:29
debata (1)

Čistá strata spoločnosti sa medzi aprílom a júnom znížila na 18 mil. USD, čo predstavuje 12 centov na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roku to bolo 78 mil. USD, teda 54 centov na akciu. Čisté tržby ostali bez zmien na úrovni 4,4 mld. USD.

Po úprave o rezervy na súdne spory a ďalšie položky spoločnosť dosiahla čistý zisk vo výške 25 mil. USD. Na jednu akciu tak pripadá 17 centov. Šéf spoločnosti Mario Longhi pritom očakáva, že prevádzkový zisk spoločnosti zo všetkých odvetví podnikania v treťom štvrťroku medzikvartálne „výrazne stúpne“.

Firma má svoje zastúpenie aj na Slovensku. Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #U. S. Steel