Rusko zakázalo dovoz džúsov z Ukrajiny

Ruský úrad pre ochranu spotrebiteľov vo štvrtok oznámil, že zastavil dovoz džúsov z Ukrajiny. Moskva svoje rozhodnutie zverejnila krátko po ďalšom sprísnení západných sankcií namierených proti Rusku v súvislostí s krízou na Ukrajine.

31.07.2014 12:28
debata (15)

Agentúra Reuters pripomenula, že už v stredu Rusko zakázalo dovoz niektorých druhov ovocia a zeleniny z Poľska. Varšava tento krok označila za odvetu za nové sankcie, ktorými sa Európska únia rozhodla potrestať Rusko za jeho politiku voči Ukrajine.

Podľa úradu na ochranu spotrebiteľov Rospotrebnadzor bol 29. júla tiež zastavený import ukrajinských džúsov, aby „boli chránené práva spotrebiteľov“. Text na etiketách nezodpovedá nariadeniam, citovala zdôvodnenie úradu agentúra DPA.

Európska únia a Spojené štáty tento týždeň vyrubujú nové sankcie na rad sektorov ruskej ekonomiky, vrátane energetiky, obchodu so zbraňami a bankovníctva. V stredu Brusel takisto rozšíril svoj ​​zoznam osobností a podnikov, spojencov Putina, ktorí podliehajú sankciám.

Moskva v minulých mesiacoch už niekoľkokrát obmedzila dovoz ukrajinského tovaru. Zastavila napríklad dovoz mliečnych výrobkov od ukrajinských výrobcov alebo import sladkostí firmy Rosen patriacej ukrajinskému prezidentovi Petru Porošenkovi.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #sankcie #Ukrajina