Swan začína budovať rýchlu mobilnú 4G sieť

Telekomunikačný operátor Swan vybuduje do konca roka 2014 prvých 300 základňových staníc pre svoju plnohodnotnú mobilnú 4G sieť.

15.08.2014 09:58
debata

Technológiu dodá čínska spoločnosť ZTE. Prvé testovacie hovory sa očakávajú v októbri. Plánom operátora je do troch rokov vybudovať mobilnú 4G sieť s viac ako 1 100 základňovými stanicami na území SR. Informovala o tom spoločnosť.

„Od dodávateľa požadujeme výnimočné medzinárodné referencie a schopnosť v čase naplniť svoj záväzok,“ uviedol riaditeľ pre stratégiu a rozvoj spoločnosti Swan Martin Mosný. Čínska spoločnosť ZTE založená v roku 1985, ponúka infraštruktúru pre káblové a bezdrôtové počítačové siete, pevné a mobilné telefónne siete a zaoberá sa vývojom LTE sietí. Vývojové pracoviská má v Ázii, Spojených štátoch aj v Európe.

Spoločnosť Swan, a. s., získala v tendri licenciu na 2 × 15 MHz v pásme 1 800 MHz, čo jej umožňuje výstavbu mobilnej 4G siete a vstup medzi trojku najväčších operátorov. SWAN už interne testoval technológiu LTE v Bratislave, Trnave, Nitre a Pezinku a už pred stanoveným termínom splnil všetky doterajšie podmienky licencie.

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #mobilní operátori #Swan