Rusko sa nechystá zavrieť reštaurácie McDonald's

Rusko sa nechystá uzavrieť reštaurácie amerického reťazca s rýchlym občerstvením McDonald's. Vyhlásil to ruský vicepremiér Arkadij Dvorkovič, ktorého citovala agentúra ITAR-TASS.

23.08.2014 16:20
Rusko, Moskva, McDonald's Foto: ,
Muž kráča pred jednou zo štyroch zavretých reštaurácií McDonald's v ruskej Moskve.
debata (38)

Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov tento týždeň nariadil zastaviť prevádzku v troch moskovských reštauráciách McDonald's pre údajné porušenie hygienických predpisov. Úrady tiež začali hygienickú kontrolu v ďalších reštauráciách McDonald's po celej krajine.

„Jednoducho sa prihodilo, že súčasne sa skončilo niekoľko previerok (McDonaldov),“ povedal Dvorkovič. Dodal pritom, že nemôže byť ani reč o zákaze tejto siete v Rusku.

Mnoho podnikateľov vníma hygienické kontroly v McDonald's ako odvetu za západné sankcie uvalené proti Rusku pre jeho údajnú podporu proruských separatistov na východnej Ukrajiny. Podľa agentúry Reuters sa obávajú, že možné odvetné kroky by sa mohli rozšíriť aj na ďalšie symboly západného kapitalizmu.

Hovorkyňa ruského úradu na ochranu spotrebiteľov Rospotrebnadzor už skôr oznámila, že inšpekcie v McDonald's nemajú s politickou krízou žiadnu súvislosť.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #sankcie #McDonald's