Aerolinky Malaysia Airlines prepustia 30 percent zamestnancov

Malajzijská letecká spoločnosť Malaysia Airlines prepustí v rámci reorganizácie 6000 zamestnancov, čo predstavuje 30 percent z ich celkového počtu.

29.08.2014 10:30
debata

Oznámili to svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na vyhlásenie štátnej investičnej spoločnosti Khazanah Nasional, ktorý vlastní 69 percent spoločnosti. Aerolinky sa ocitli v ťažkostiach po dvoch leteckých nehodách.

Malaysia Airlines doteraz zamestnávali približne 20 000 ľudí, po novom by pre ne malo pracovať len 14 000 z nich. Spoločnosť Khazanah Nasional sa nechala počuť, že v rámci reorganizácie bude vytvorená nová firma, ktorá aerolinky aj so zmenšeným počtom zamestnancov prevezme. Celý tento proces aj ďalšie investície do leteckej spoločnosti majú stáť šesť miliárd malajských ringgitov (1,44 miliardy e­ur).

Spoločnosť Malaysia Airlines tento rok v marci prišla o Boeing 777 s 239 ľuďmi na palube, ktorý sa stratil z leteckých radarov cestou z Kuala Lumpur do Pekingu. Napriek pokračujúcemu pátraniu v Indickom oceáne sa doteraz po lietadle nenašla žiadna stopa.

V júli bol ich ďalší Boeing 777 s takmer 300 ľuďmi na palube zostrelený nad východnou Ukrajinou v miestach, ktoré kontrolujú proruskí separatisti.

Pri oboch tragédiách zahynulo 537 ľudí, vrátane 27 členov posádky. Obe udalosti poškodili povesť firmy a prehĺbili jej dlhodobé finančné problémy.

debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #Malaysia Airlines