iPhone 6 láka, za 24 hodín prišli 4 milióny objednávok

Spoločnosť Apple dostala na nové telefóny iPhone za prvých 24 hodín rekordný počet viac ako štyri milióny objednávok.

15.09.2014 17:31
Apple, iPhone 6, Tim Cook Foto: ,
Šéf Apple Tim Cook predstavuje nové smartfóny iPhone 6 a iPhone Plus.
debata

Je to viac, než firma bude schopná vyexpedovať do svojich predajní do 19. septembra, kedy sa začína ich predaj v USA a v ďalších ôsmich krajinách. Mnohí zákazníci tak svoje telefóny dostanú až počas októbra, oznámila v pondelok spoločnosť Apple.

Apple a zmluvní mobilní operátori začali brať objednávky na nové telefóny v piatok. Väčšia z dvoch nových modelov, iPhone 6 Plus, bol podľa piatkového oznámenia firmy vypredaný priebehu niekoľkých hodín a zákazníci, na ktoré sa nedostalo, si na neho počkajú až štyri týždne. Menších modelov by malo byť v piatok dostatočné množstvo.

Oba nové iPhony budú na vyzdvihnutie od piatku v predajniach Apple Stores v USA, Kanade, Austrálii a niekoľkých ďalších krajinách. Od tohto dátumu ich začnú predávať aj partnerskí mobilní operátori.

V prvý deň objednávania modelu iPhone 5 v roku 2012 zaznamenala firma zákazky na dva milióny kusov. Výsledok prvého dňa predaja minuloročných modelov 5S a 5C Apple nezverejnil, za prvé tri dni sa ich ale predalo deväť miliónov, pretože iPhony sa vtedy začali prvýkrát predávať aj v Číne.

Apple predstavil minulý utorok dva nové telefóny, z ktorých jeden má prvýkrát veľký displej, aký už dlhšie ponúka väčšina konkurentov na čele so Samsungom. Spolu s nimi ukázala firma aj svoje prvé inteligentné hodinky (do predaja by sa mali dostať v budúcom roku) a súčasťou telefónov bude tiež nový mobilný platobný systém Apple Pay.

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone