Raiffeisen neplánuje predaj maďarskej dcéry

Rakúska banka Raiffeisen Bank International (RBI) v súčasnosti neplánuje predaj svojej maďarskej dcéry.

22.09.2014 10:56
debata

Informoval o tom v pondelok maďarský denník Napi Gazdasag. Banková skupina venuje svojej maďarskej dcére väčšiu pozornosť, predaj ale nie je na programe, uviedol pre denník generálny riaditeľ maďarskej divízie RBI Heinz Wiedner.

Banky pôsobiace na maďarskom trhu očakávajú veľké straty po prijatí zákona, ktorý im prikazuje odškodniť klientov za neoprávnené úverové náklady z minulosti. Šéf maďarskej divízie RBI uviedol, že pokiaľ vláda v Budapešti neprijme ďalšie opatrenia s negatívnymi dopadmi na finančný sektor, banka by mohla v roku 2016 opäť vytvoriť zisk. V júli RBI informovala, že zákon o úveroch v zahraničných menách jej môže v Maďarsku spôsobiť stratu vo výške 120 až 160 mil. eur.

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Tá od roku 2012 prevádzkuje na Slovensku aj Raiffeisen Bank, ktorá je vedená ako odštepný závod Tatra banky. Do skupiny Raiffeisen patrí aj Zuno Bank, ktorá komerčnú prevádzku začala v decembri 2010 a je novým modelom direct banky skupiny Raiffeisen pre trhy strednej a východnej Európy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Raiffeisen Bank