Nový šéf Váhostavu prichádza zo štátnej firmy

Generálneho riaditeľa Váhostavu Jána Kata na základe rozhodnutia akcionára odvolali z funkcie.

30.09.2014 10:30 , aktualizované: 11:30
Ján Kato Foto: ,
Ján Kato
debata

Stalo sa tak po tom, čo Váhostav oznámil, že pre finančné problémy vstupuje do reštrukturalizácie. Váhostav sa totiž nedohodol s veriteľmi na splácaní podlžností.

Kato pracoval pre Váhostav od roku 2001. Pod zlé finančné výsledky firmy sa mali podpísať stratové diaľničné projekty, najmä úseky D1 medzi Dubnou Skalou a Turanmi a úsek medzi Jánovcami a Jablonovom.

Novým generálnym riaditeľom Váhostavu sa stane Marián Moravčík. „Do Váhostavu prichádzam v čase, kedy firma prechádza ťažkým obdobím. Spolu s manažmentom chcem firmu ozdraviť, aby sme riadne pokračovali na rozbehnutých projektoch. Zároveň sa budeme usilovať získať nové zákazky a naďalej tak dávať prácu našim zamestnancom, a ako aj zamestnancom našich dodávateľských firiem,“ povedal Moravčík.

Marián Moravčík pracoval posledné dva roky ako výkonný riaditeľ štátnej agentúry na podporu investícií SARIO. Počas svojej profesionálnej kariéry sa venoval poradenstvu zahraničných firiem, ktoré sa rozhodli investovať na Slovensku a spoločne s nimi riadil niekoľko výrobných podnikov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stavebníctvo #Váhostav