Volkswagen je bližšie k cieľu predávať 10 miliónov áut ročne

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) predala v období medzi januárom a septembrom tohto roka viac ako 7,5 mil. osobných a nákladných automobilov. Uviedol to v stredu šéf spoločnosti Volkswagen Martin Winterkorn počas autosalónu v Paríži.

02.10.2014 09:34
debata (2)

Zároveň poznamenal, že najväčšia európska automobilka smeruje k tomu, že za celý tento rok predá desať miliónov vozidiel. Spoločnosť VW by tak túto hranicu dosiahla o štyri roky skôr, než pôvodne predpokladala.

V septembri sa pritom objavili informácie, že VW znižuje produkciu automobilov vo svojom ruskom závode v meste Kaluga. Uviedol to magazín Automobilwoche, pričom neuviedol svoje zdroje. Magazín uviedol, že VW by mal v tomto závode tento rok vyrobiť 120 tisíc vozidiel namiesto plánovaných 150 tisíc. V závode sa vyrábajú modely Volkswagen Polo a Volkswagen Tiguan a taktiež automobily Škoda Fabia a Škoda Octavia.

Volkswagen podniká aj na našom trhu. Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

2 debata chyba