Maďari podľa Orbána spustia veľkolepý ekonomický program

Maďarsko rozbehne od začiatku budúceho roka najväčší program hospodárskeho rozvoja vo svojej histórii. Vyhlásil to dnes podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI premiér Viktor Orbán. Žiadne bližšie detaily programu však agentúra nezverejnila.

04.10.2014 21:17
debata (147)

Orbán očakáva, že maďarské podniky vďaka programu porastú silnejšie, budú expandovať, podstúpia obnovu a prispejú k tomu, aby sa vládny cieľ vytvorenia piatich miliónov pracovných miest stal realitou.

„Keď sme odhodlaní, môžeme uspieť,“ vyhlásil Orbán. Poukázal na príklad firmy Jüllich Glas Holding, maďarského výrobcu skla zo Székesfehérváru na západe krajiny, ktorý v sobotu oslávil 30. výročie založenia. Nastávajúce obdobie má byť podľa neho érou pre firmy, ktoré chcú expandovať a predstaviť nové príležitosti.

Podľa Orbána je maďarská ekonomika teraz na správnej ceste. Poznamenal, že počet zamestnaných v Maďarsku je viac ako štyri milióny, hrubý domáci produkt rastie o viac ako tri percentá a miera nezamestnanosti je pod ôsmimi percentami.

Orbán tiež pochválil rodinu Jüllichových a zamestnancov firmy za tri desaťročia ich práce a pripomenul, ako skromne firma začínala v garáži majiteľa firmy Adama Jüllicha. V súčasnosti ročné príjmy spoločnosti prekračujú päť miliárd forintov (približne 16 miliónov eur).

147 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Viktor Orbán