O ďalších peniazoch na Mochovce rozhodnú neskôr

Mimoriadne valné zhromaždenie Slovenských elektrární v piatok o navýšení finančných prostriedkov pre dostavbu Mochoviec nerokovalo.

17.10.2014 19:21
Mochovce, komíny Foto: ,
Jadrová elektráreň Mochovce.
debata (1)

Minister hospodárstva Pavol Pavlis uviedol, že Enel požiadal vládu, aby odsúhlasila ďalšie navýšenie rozpočtu na výstavbu 3. a 4. reaktora jadrovej elektrárne Mochovce, a to o stovky miliónov z terajšej sumy 3,8 mld. eur.

Neuviedol však presnú sumu žiadaného navýšenia a konštatoval, že je to vecou ďalších rokovaní, pričom vláda túto požiadavku neschváli na piatkovom valnom zhromaždení Slovenských elektrární. „Vyjednávania nie sú ľahké,“ poznamenal s tým, že ide o zmeny v harmonograme výstavby a veľké sumy peňazí.

Minister Pavlis sa dohodol s vedením elektrární na posunutí termínu valného zhromaždenia na 7. november tohto roku. "Dovtedy budú obe strany rokovať,“ povedala hovorkyňa ministra hospodárstva Miriam Žiaková.

„Dôvodom odkladu je potreba posúdenia ďalších opatrení na zlepšenie projektu navrhnutých tímom expertov. Dúfame, že k dohode o rozpočte dôjde v novom termíne, čím sa predíde ďalšiemu predražovaniu a odsunu dokončenia projektu,“ reagovala hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské elektrárne #Enel