Slovenský finančník po roku predal šesť českých skiareálov

Spoločnosť Snowhill, ktorá prevádzkuje v Česku šesť horských stredísk, získali od slovenského finančníka Igora Rattaya miestni podnikatelia Daniel Kučera a Martin Vokatý.

25.10.2014 12:53
debata (2)

Napísala to v sobotu Mladá fronta Dnes (MfD), ktorej to potvrdil Vokatý aj Rattaj. Podľa denníka sa cena transakcie pohybovala medzi 47 až 50 miliónmi Kč. Snowhill, ktorý prevádzkuje okrem iného krkonošské Herlíkovice, kúpil Rattaj pred necelým rokom.

Podľa Rattaya sa lyžiarske areály, ktoré sú súčasťou Snowhillu, nehodili do jeho plánov. Rattaj patrí k okruhu investičnej skupiny J&T a je spolumajiteľom a manažérom spoločnosti Tatry Mountain Resorts, ktorá vlastní horské strediská v slovenských Tatrách.

Snowhill prevádzkuje okrem strediska Herlíkovice ďalšie tri krkonošskej areály Kozinec, Kamenec a Šachty, ďalej Kašperky v Kašperských Horách a lyžiarske stredisko Marianka neďaleko Mariánskych Lázní. Posledných dvoch menovaných stredísk sa podľa zákulisných informácií budú chcieť noví majitelia firmy zrejme zbaviť, napísal denník. Vokatý chce získané areály orientovať viac na výkonnostné lyžovanie, povedal MfD.

Bývalý reprezentačný pretekársky lyžiar Vokatý predtým pôsobil napríklad v orgánoch Skiareálu Špindlerův Mlýn. Spoločne s právnikom Kučerom vlastní tiež Vrchlabský pivovar. Vokatý je podľa denníka známy ako dvorný architekt a veľmi dobrý priateľ bývalého šéfa Sazky Aleša Hušáka a je spoluautorom pražskej O2 arény. Kučera patrí k blízkym spolupracovníkom pražského lobistu Romana Janouška, napísala MfD.

Snowhill vlani hospodáril so stratou takmer deväť miliónov korún pri tržbách okolo 65 miliónov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžiarske strediská #Snowhill #Igor Rattay