Maďarsko bude lojálne k EÚ, nespochybní sankcie voči Rusku

Maďarsko bude v oblasti sankcií voči Rusku stáť pri svojich európskych partneroch, bude však potrebovať pomoc so zabezpečením dodávok energií, ktoré sú ohrozené pre rusko-ukrajinský konflikt. V stredu to vyhlásil maďarský minister zahraničných Péter Szijjártó.

13.11.2014 10:26
debata (10)

Vyjadrenia maďarského premiéra Viktora Orbána o tom, že treba prehodnotiť sankcie voči Rusku a čoraz väčšia blízkosť Maďarska k Moskve v energetike podnietili obavy, že Budapešť by sa mohla dostať pod vplyv Moskvy

Szijjártó vyhlásil, že Budapešť si želá „vyvážený, zdravý a pragmatický“ vzťah s Ruskom. "Povedal som nemeckému ministrovi zahraničných vecí, že Maďarsko bude vždy lojálne k rozhodnutiam, ktoré Európa prijme spoločne. Tak je to aj v prípade Ukrajiny,“ uviedol Szijjártó. "Tiež som ho požiadal o pochopenie v súvislosti s tým, že energetická bezpečnosť v strednej Európe je v riskantnej situácii,“ povedal Szijjártó. Dodal, že Maďarsko musí diverzifikovať dodávky plynu a potrebuje podporu EÚ pri zlepšovaní infraštruktúry určenej na transport plynu.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Európska únia #Rusko #sankcie