Ryanair na troch linkách z Bratislavy pridal štrnásť letov

Írska letecká spoločnosť Ryanair na svojich troch pravidelných linkách z Bratislavy pridala vo vianočnom a novoročnom období štrnásť letov, vrátane siedmich odletov aj príletov, nad rámec pravidelných frekvencií.

18.12.2014 14:39
debata

Pribudli tak dva spiatočné lety navyše oproti plánu na letisko Londýn/Stansted (17. decembra, 7. januára), dva do Dublinu (22. decembra, 5. januára) a tri lety do Milána/Bergama (23. a 31. decembra, 6. januára).

„Dopravcovia už pri tvorbe zimného letového poriadku rátajú so zvýšeným náporom cestujúcich práve počas vianočného obdobia a už vopred doň pridávajú frekvencie,“ informovala vo štvrtok hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková. „Najvyužívanejší dopravca z bratislavského letiska Ryanair tiež upravil časy príletov a odletov do niektorých destinácií a z nich tak, aby sa cestujúci dostali na sviatky domov v lepšom čase,“ dodala Ševčíková.

Let do a z Birminghamu je na Nový rok posunutý z večerného času na poobedný. Na prvý sviatok vianočný bol zase posunutý čas odletu do Londýna/Stansted z rána na poludnie. Upravené boli aj časy odletov a príletov do Liverpoolu, Bruselu/Charleroi a Milána.

Letisko Bratislava má nepretržitú 24-hodinovú prevádzku. Preto budú aj počas sviatkov (Štedrý deň, Nový rok, Traja králi) zabezpečovať nepretržitú prevádzku prevádzkoví dispečeri, pracovníci check-in pultov, nakladania a vykladania batožiny, pracovníci technickej obsluhy lietadiel, bezpečnostnej kontroly, bezpečnostného dispečingu, ochrany letiska, údržbové a iné zložky.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, pričom Fond národného majetku SR spravuje 50,30 % akcií a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR 49,70 % akcií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ryanair