IKEA v Rusku opäť predáva celý sortiment, kuchyne išli na dračku

Švédsky predajca nábytku IKEA v sobotu obnovil predaj kuchynského nábytku a elektrospotrebičov vo svojich predajniach v Rusku.

21.12.2014 07:00
Rusko, IKEA Foto: ,
Moskovčania čakajú v rade pred pokladňami IKEA.
debata (34)

Firma predaj tohto tovaru vo štvrtok pozastavila, pretože nebola schopná vyhovieť náporu ruských zákazníkov. Tí sa chceli chrániť pred prehlbujúcim sa prepadom hodnoty rubľa a budúcim prudkým zdražením nákupu tovarov dlhodobej spotreby z dovozu.

„Predaj kuchynského nábytku a elektrospotrebičov sa dnes (v sobotu) obnovil vo všetkých ruských predajniach IKEA. Ceny na webovej stránke sa teraz aktualizujú, takže sa môžu líšiť od cien v predajniach,“ uviedla IKEA na svojom webe. Firma už v minulých dňoch oznámila, že kvôli prudkému poklesu rubľa začína zvyšovať ceny.

Rusi sa tento týždeň pod tlakom eskalujícího pádu rubľa vrhli na nákupy nábytku, áut a ďalšieho drahšieho tovaru, ktorý ešte predajcovia nestačili zdražieť. Rubeľ od začiatku roka stratil voči doláru viac ako 40 percent pod tlakom západných sankcií voči Rusku, prepadu cien ropy a všeobecného odlivu investorov od ruských aktív.

Počas týždňa niektoré zahraničné automobilky pozastavili na ruskom trhu predaj svojich vozidiel. Výrobca elektroniky Apple v utorok oznámil, že kvôli extrémnym výkyvom výmenného kurzu rubľa zastavil v Rusku internetový predaj.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ikea #rubeľ