Kažimír: Na podozrivé účty sa budem pýtať daniarov

Medzinárodné konzorcium investigatívnej žurnalistiky upozorňuje, že HSBC banka mala v minulosti na Slovensku otvorených 147 podozrivých účtov, cez ktoré prešlo takmer 50 miliónov dolárov. Minister financií Peter Kažimír sa na okolnosti bude pýtať Finančnej správy SR.

12.02.2015 08:43
debata (3)

Disponujete v súvislosti s kauzou HSBC informáciami o možných daňových únikoch priamo na Slovensku?
Musíte pochopiť, že minister financií nemá informácie, ktoré súvisia priamo so správaním sa jednotlivých daňovníkov. Ja si myslím, že naše systémové opatrenia z pohľadu legislatívnych zmien na Finančnej správe potvrdzujú, že sme pripravení nekompromisne s týmito vecami bojovať. Táto otázka musí byť nasmerovaná na Finančnú správu. Ja samozrejme s prezidentom Finančnej správy budem hovoriť o tom, ako oni reagujú a vyhodnocujú tieto zatiaľ mediálne informácie. Všetko ostatné je v rukách autonómnej, nezávislej Finančnej správy z hľadiska ich rozhodovania.

Pre nevýhodný predaj emisií premiér Robert Fico ešte počas svojej prvej vlády odvolal dvoch ministrov SNS Jána Chrbeta a Viliama Turského. Z obchodu profitovala spoločnosť Interblue Group, ktorá mala získané peniaze previesť práve cez slovenskú pobočku HSBC banky. Nemôže byť problém v tom, že ide o spoločnosť Interblue Group, okolo ktorej sa doteraz nič nevyšetrilo?
O tomto prevode nemám žiadne informácie. No v prípade vyšetrovania nemôže byť určite problém v tom, že by išlo o spoločnosť Interblue Group, alebo hocijakú inú firmu. Pred zákonom sú si všetci rovní.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #HSBC