Stavba obchvatu Brezna by sa mala začať do konca marca

Prvá etapa výstavby obchvatu Brezna na ceste I/66, rekonštrukcia na tej istej ceste v Polomke a v Ružovej osade na ceste I/50 by sa mali začať do 31. marca tohto roka. To sú len niektoré z viacerých úloh, ktoré vláda uložila ministerstvu dopravy na výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici tento týždeň.

01.03.2015 14:22
debata (1)

„Úlohy, ktoré nám uložila vláda, sú ambiciózne, ale splniteľné,“ informoval agentúru SITA hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. „Dobrým príkladom sú stavebné práce na cestách I. triedy. Vzhľadom na skutočnosť, že stále prebieha proces verejného obstarávania, sa nedajú vylúčiť určité komplikácie, ale veríme, že dobrým manažmentom celého procesu je vládou stanovený termín stihnuteľný,“ do­dal.

S realizáciou stavebno-bezpečnostných opatrení na úsekoch ciest I/50 Uderiná – Vidiná, I/65 Stará Kremnička – Kremnica, I/66 Domaníky – Krupina a Dudince – Hontianske Tesáre by sa malo začať do 30. apríla a s prácami na úsekoch cesty I/50 Lučenec – križovatka Vidiná a Kriváň – križovatka do 31. mája.

Do investičného plánu Slovenskej správy ciest je podľa vlády potrebné do 31. marca zaradiť vypracovanie štúdie na odstránenie bodových závad na ceste I/66 v meste Šahy, technickej štúdie stavby obchvatu na ceste I/66 v Krupine, ako aj dokumentácií stavebného zámeru a pre územné rozhodnutie stavby 2. úseku druhej etapy obchvatu Brezna a obchvatu Podbrezovej na ceste I/66. Súčasťou tejto úlohy je aj vypracovanie dokumentácie pre stavebné povolenie stavby prieťahu v Podbrezovej a technickej štúdie stavby na ceste I/72 Tisovec, mesto – Čertova dolina.

Verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu stavby protihlukovej steny na rýchlostnej ceste R1 Banská Bystrica – Radvaň, na dokumentácie stavebného zámeru, pre stavebné povolenie a na ponuku, ako aj na autorský dozor je potrebné začať do 31. marca. Súťaž na zhotoviteľa úpravy križovatky Sielnica na R1 by mala začať do 30. apríla.

Termín na ukončenie spracovania štúdie realizovateľnosti stavby rýchlostnej cesty R1 Banská Bystrica – Ružomberok a do jedného mesiaca prerokovanie jej záverov a návrhu ďalšieho postupu prípravy stavby so zástupcami dotknutých miest je 30. jún 2015. Do konca tohto roka by sa malo začať aj verejné obstarávanie na nákup nových elektrických a dieselových vlakov v rámci integrovaného dopravného systému. Súťaž na štúdiu realizovateľnosti pre elektrifikáciu železničnej trate Zvolen – Fiľakovo má podľa vlády začať do 31. decembra 2017.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cesta #Brezno