RegioJet prepravil juhom rekordný počet ľudí

Český železničný dopravca RegioJet zo skupiny Student Agency prepravil vlani na regionálnej železničnej trati z Bratislavy do Komárna na juhu Slovenska rekordný počet cestujúcich od roku 2012, kedy spoločnosť na tejto trase začala prevádzkovať osobné vlaky. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol RegioJet.

04.03.2015 10:22
debata (4)

Služby dopravcu na sto kilometrov dlhej trati z Bratislavy do Komárna využilo v minulom roku takmer 2,03 milióna ľudí. Oproti roku 2013 to predstavuje nárast o 14 percent. Na túto linku sa vzťahuje bezplatná preprava detí, študentov a seniorov, ktorú vláda premiéra Roberta Fica zaviedla vlani na jeseň vo všetkých štátom dotovaných vlakoch.

„Moderné vlaky RegioJet dokázali, že keď sa cestujúcim ponúknu kvalitné služby, sú ochotní vymeniť svoje auto za vlak,“ uviedol majiteľ RegioJetu Radim Jančura.

Vlaky RegioJetu na regionálnej linke prechádzajú v okolí Bratislavy lokalitami, kde developeri v minulosti postavili mnoho rodinných a bytových domov. To sa prejavilo v zahustení automobilovej dopravy a vytváraní kolón na cestách v dopravnej špičke.

Trať z Bratislavy do Komárna v minulosti nepatrila medzi najatraktívnejšie v krajine. Štát si u RegioJetu ale objednal viac vlakov, než predtým na linke prevádzkoval štátny dopravca ZSSK Slovensko. Komárno s Bratislavou v súčasnosti spája približne 15 párov vlakov, v blízkom okolí slovenskej metropoly nasadzuje RegioJet na tejto trati takmer 30 párov spojov denne.

Prevádzka osobných vlakov na regionálnej trati prevzal RegioJet od ZSSK v marci 2012. Rok predtým ZSSK prepravila na tejto linke asi 790 000 cestu­júcich.

RegioJet na Slovensku začal vlani v decembri na vlastné komerčné riziko prevádzkovať diaľkové vlaky z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. Tento rok spoločnosť spustila autobusovú linku medzi Bratislavou a Banskou Bystricou.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #RegioJet