Automobilka PSA potvrdila výrobu nového Citroënu na Slovensku

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën plánuje vo svojom závode v Trnave na západnom Slovensku spustiť do dvoch rokov výrobu nového modelu vozidla Citroën.

27.03.2015 11:16
debata (2)

Na tlačovej konferencii to v piatok oznámil generálny riaditeľ slovenského závodu PSA Rémi Girardon. Produkcia nového vozidla by mala prispieť k očakávanému výraznému navýšeniu produkcie továrne.

„Toto nové vozidlo nám pomôže posunúť sa v našich ambíciách a umožní nám dosiahnuť výrobu v roku 2017 na úrovni 360 000 vozidiel. Našou ambíciou je viac vyťažiť kapacity závodu,“ povedal Girardon.

Pripravované auto nižšej triedy bude automobilka vyrábať iba na Slovensku. Celkový objem investícií na vývoj nového modelu dosiahne 300 miliónov eur, z toho asi 80 miliónov eur automobilka vynaloží vo svojej slovenských divízii na moderné technológie najmä vo zvarovni.

Slovenská továreň PSA vlani zvýšila produkciu áut o 2,7 percenta na rekordných 255 176 vozidiel. Súčasná výrobná kapacita závodu vo výške 300 000 áut ročne tak bola vyťažená na 85 percent. PSA na Slovensku vyrába vozidlá Peugeot 208 a tiež viacúčelový automobil Citroën C3 Picasso.

Tento rok plánuje PSA zvýšiť výrobu na Slovensku na 275 000 áut, rovnaký počet vozidiel by malo z liniek trnavského závodu zísť aj v budúcom roku.

PSA pôsobí aj v susednej Českej republike, kde má spoločný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota.

Automobilový priemysel je jedným z hlavných ťahúňov slovenského hospodárstva. Okrem PSA majú továrne na Slovensku aj automobilky Volkswagen a Kia Motors, ako aj množstvo výrobcov súčiastok.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #PSA Peugeot Citroën