Počas sviatkov pribudnú štátne i súkromné vlaky aj autobusy

Dopravné spoločnosti Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), RegioJet aj Student Agency posilnia počas veľkonočných sviatkov vlakovú aj autobusovú dopravu.

29.03.2015 10:18
Bratislava, stanica, vlak, železnice Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Ako informovala hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová aj hovorca súkromných prepravcov Tomáš Bořuta, všetky spoločnosti zaznamenali nárast záujmu o cestovné lístky.

ZSSK vyšle počas sviatkov 26 posilových vlakov – tri IC vlaky, 11 rýchlikov, 10 expresov a dva EuroCity vlaky. Podľa Morháčovej je väčšina z týchto vlakov zapracovaná aj v knižnom cestovnom poriadku, ZSSK však pridala dva ďalšie rýchliky z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. ZSSK taktiež pridá 120 vozňov k rýchlikom, expresom, zrýchleným vlakom, regionálnym expresom a osobným vlakom vo všetkých regiónoch. Maximálna kapacita IC vlakov je desať vozňov, rýchliky na trase Bratislava – Žilina – Poprad – Košice budú mať 13 vozňov. Železničná spoločnosť Slovensko odporúča cestujúcim kúpiť si miestenky a zabezpečiť si tak miesto na sedenie. Ako upozorňuje Morháčová, viac informácií cestujúci nájdu na stránke ZSSK.

Podľa Beřutu spoločnosť Student Agency, do ktorej patrí aj RegioJet, zaznamenala zvýšený záujem o cestovné lístky na trase z Prahy a Brna smerom na Slovensko. Preto vybrané linky z Českej republiky (ČR) posilnili ďalšími autobusmi. Ako informuje Bořuta, posledné miesta sú voľné vo vlakoch spoločnosti RegioJet EuroCity v smere z ČR na Slovensko a v InterCity, ktorý premáva z Bratislavy do Košíc. Rovnaká situácia je aj vo vlaku na trase z Košíc a Žiliny do ČR. Súpravy na týchto linkách budú posilňovať podľa voľných vozňových kapacít. V autobusoch na trase z Bratislavy do Nitry a Banskej Bystrice je v týždni pred Veľkou nocou ešte dostatok voľných miest, v prípade zvýšeného záujmu cestujúcich sa budú jednotlivé spoje posilňovať podľa voľných autobusových kapacít.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #autobusy #Veľká noc