Volkswagen postaví na Slovensku karosáreň za pol miliardy eur

Nemecká automobilka Volkswagen začne na budúci týždeň vo svojej továrni v Bratislave výstavbu novej karosárne za pol miliardy eur. Oznámil to vo štvrtok hovorca slovenského závodu Volkswagenu Vladimír Machalík.

09.04.2015 12:35
debata (5)

Nová karosáreň je súčasťou už skôr ohláseného investičného programu automobilky na Slovensku v hodnote 1,5 miliardy eur.

Slovenská divízia Volkswagenu je najväčším výrobcom áut zo závodov troch automobiliek, ktoré majú svoje továrne na Slovensku. Volkswagen v krajine pod Tatrami vyrába športovo úžitkové vozidlá (SUV) Volkswagen Touareg, Audi Q7, časť vozidla Porsche Cayenne a tiež malé automobily Škoda Citigo, Seat Mii a Volkswagen up!, ktoré sú postavené na rovnakej platforme. V budúcom roku začne Volkswagen na Slovensku vyrábať karosérie pre SUV Bentley Bentayga.

Investície do novej karosárne Volkswagenu majú zvýšiť zamestnanosť v podniku, v ktorom pracuje takmer 10 000 zamestnan­cov. Volkswagen sa na Slovensku radí k najväčším zamestnávateľom a exportérom.

Vlani Volkswagen znížil produkciu áut na Slovensku medziročne o 7,5 percenta na 394 474 automo­bilov, čo odôvodnil prípravou výroby nových modelov a nižším dopytom na ruskom trhu.

Nová karosáreň a už skôr postavená lisovňa sú súčasťou päťročného investičného balíka do rozvoja slovenskej divízie Volkswagenu, ktorý automobilka ohlásila v roku 2011.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Volkswagen