Babiš zalovil v Poľsku, kúpil firmu na zdravú výživu

Investičný fond Hartenberg Holding kúpil od fondu Resource Partners väčšinový podiel v poprednom poľskom producentovi zdravej výživy Good Food. Pre Hartenberg Holding, ktorého spoluzakladateľom je podpredseda českej vlády a minister financií Andrej Babiš, je to prvý obchod v Poľsku. Fond o tom informoval v tlačovej správe. Cenu transakcie ani jedna zo strán nezverejnila.

04.05.2015 17:57
debata (6)

„Good Food spĺňa naše investičné kritériá, pretože generuje silné a stabilné cash flow. Spoločnosť má vedúcu pozíciu na trhu, ktorú si získala vďaka vysokej kvalite produktov, rade inovácií a hlavne zásluhou profesionálneho manažérskeho tímu,“ uviedol investičný riaditeľ fondu Hartenberg František Tregler. Súčasný manažérsky tím Good Food bude podľa neho fungovať aj ďalej v rovnakom zložení.

Spoločnosť Good Food Products bola založená v roku 1991 ako prvý poľský výrobca zameraný na zdravú výživu a produkciu ryžových vaflí. Jej produkty sa zameriavajú primárne na zdravý a aktívny životný štýl. Firma má dva výrobné závody v blízkosti poľskej Poznane. Tento rok očakáva tržby viac ako 80 miliónov zlotých (19,8 milióna eur).

„Verím, že Hartenberg nás bude podporovať na nových trhoch strednej a východnej Európy, ako aj v nemecky hovoriacich krajinách,“ uviedol generálny riaditeľ Good Food Robert Czajkowski.

Fond Hartenberg disponuje asi piatimi miliardami korún. Zameriava sa najmä na investičné príležitosti v Česku, Rakúsku, Poľsku, Nemecku a na Slovensku. Investuje do spoločností s hodnotou 40 miliónov až 200 miliónov eur. Akcionári Hartenberg Holdingu sú Babiš a Jozef Janov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Andrej Babiš