Skupina Volkswagen oddelí automobilku MAN

Spoločnosť Volkswagen Group (VW) oddelí automobilku MAN a pretransformuje divízie autobusov a ťahačov a taktiež MAN Latin America do novej spoločnosti Truck & Bus Holding GmbH. Uviedol to nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung, neuviedol však svoje zdroje.

12.05.2015 09:25
debata

Divízia naftových motorov a prevodoviek Renk by mala nájsť nový domov v rámci VW. Spoločnosti MAN tak zostane divízia komerčných vozidiel a divízia pôsobiaca v energetike. Spoločnosti MAN a VW odmietli informácie komentovať. Už skôr tento mesiac VW informoval, že kombinuje divízie ťahačov značky MAN a Scania.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #automobilky #MAN