Penta sa stane jediným akcionárom poisťovne Dôvera

Investičná skupina Penta Investments, s. r. o. sa prostredníctvom svojej holandskej firmy HICEE stane jediným, a teda 100-percentným akcionárom zdravotnej poisťovne Dôvera.

25.05.2015 21:16
debata (34)

Ako v pondelok informovala Dôvera, ide o posilnenie akcionárskej pozície Penta Investments, ktorá získa 50 % akcií Dôvery od spoločnosti Prefto Holding Limited. „Tento krok je jednoznačným signálom dôvery v zdravotnícky sektor a zároveň odhodlanosti investičnej skupiny pôsobiť a investovať v tomto sektore dlhodobo,“ konštatovala spoločnosť.

Penta Investments podľa poisťovne nezasahovala do každodennej práce. „Naopak podporovala rozvoj našich aktivít a služieb pre našich klientov medzi poistencami, platiteľmi aj poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Bola a naďalej pre nás zostáva dôležitou oporou, garanciou stability a investícií v turbulentnom prostredí slovenského zdravotníctva,“ poznamenala.

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente. Spravuje jediný fond svojich partnerov, akcionárov spoločnosti. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove. Dôvera zdravotná poisťovňa, a. s. je najväčšia súkromná zdravotná poisťovňa na Slovensku, pričom zabezpečuje zdravotnú starostlivosť pre 1,4 milióna poistencov.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta #Dôvera