Finančná správa eviduje dlžoby na cle a daniach za 2,6 mld. eur

Dlžoby rôznych subjektov voči štátu na daniach a clách predstavujú miliardy eur. Ku koncu minulého roka finančná správa evidovala na svojich zoznamoch dlžníkov 5 299 subjektov, ktoré dlžili štátu na cle a daniach vyše 2,6 mld. eur.

02.06.2015 16:46
debata (3)

Medziročne tak do zoznamov pribudli takmer tri stovky dlžníkov a celková dlžná suma stúpla bezmála o 450 mil. eur.

V pravidelne aktualizovanom zozname dlžníkov finančnej správy sú pritom právnické a fyzické osoby, pri ktorých výška daňového nedoplatku ku koncu roka 2014 presiahla 17 tis. eur pri fyzickej osobe a 170 tis. eur pri právnickej osobe a zároveň právo na ich vymáhanie nezaniklo. „Zoznam aktualizuje finančná správa raz ročne, a to vždy do 30. júna nasledujúceho roka. Zoznamy daňových dlžníkov sú vypracúvané osobitne za sekciu daňovú a osobitne za sekciu colnú,“ informuje finančná správa.

V zoznamoch je zverejnené meno a priezvisko fyzickej osoby, jej trvalý pobyt alebo miesto podnikania, ak je odlišné od trvalého pobytu, obchodné meno alebo názov právnickej osoby a suma daňových nedoplatkov. Všetky zoznamy daňových dlžníkov sú verejne prístupné na portáli finančnej správy.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Finančná správa