Grécko by malo zostať v eurozóne, zhodli sa Obama s Merkelovou

Americký prezident Barack Obama v nedeľu hovoril o situácii v Grécku s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Obaja sa zhodli, že je dôležité nájsť spôsob, ako udržať Grécko v eurozóne.

28.06.2015 21:47
debata (71)

„Obaja vedúci predstavitelia potvrdili, že ich príslušné ekonomické tímy pozorne sledujú situáciu a zostávajú naďalej v úzkom kontakte,“ uvádza sa vo vyhlásení Bieleho domu. Zhodli sa tiež, že je zásadne dôležité vynaložiť všetko úsilie na to, aby bolo Grécku umožnené zaviesť reformy a obnoviť ekonomický rast v rámci eurozóny.

Americký minister financií Jack Lew potom vyzval európskych ministrov financií a Medzinárodný menový fond, aby pokračovali v práci na riešení situácie Grécka, jeho reformách a oživení. Podľa ministerstva financií Lew hovoril okrem iného s ministrami financií Nemecka a Francúzska a výkonnou riaditeľkou MMF Christine Lagardeovou.

Kvôli gréckej finančnej kríze zvolala nemecká kancelárka na pondelkové popoludnie schôdzku šéfov parlamentných skupín a strán. Francúzsky prezident François Hollande potom podľa agentúry Reuters zvolal na dopoludnie schôdzku vybraných ministrov francúzskej vlády.

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Nemecko #USA #eurozóna