Spoločnosť Tatry Mountain Resorts výrazne zvýšila zisk

Výnosy spoločnosti Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) vzrástli v jej prvom finančnom polroku medziročne o 23,4 % na 40,5 miliónov eur, prevádzkový zisk pred odpismi (EBITDA) sa zvýšil o 38,9 % na 15,4 mil. eur a čistý zisk sa zlepšil o 35,8 % na 3,8 mil. eur. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti TMR Zuzana Fabianová.

30.06.2015 15:46
debata

„Pod výrazné nárasty vo výsledkoch sa podpísala dostatočne dlhá zima, predaj skipasov cez externých ubytovateľov, prehlbujúca sa spolupráca so subjektmi cestovného ruchu, ale aj intenzívna práca so zákazníckym programom,“ uviedla.

Zverejnené konsolidované výsledky zahŕňajú prvý polrok finančného roka 2014/15, teda obdobie od 1. novembra 2014 do 30. apríla 2015.

Ako uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý, zimná sezóna 2014/15 bola pre TMR úspešná. Na rozdiel od vlaňajšej extrémne nepriaznivej zimy spoločnosti tentokrát prialo najmä počasie. Sezóna pokračovala aj po Veľkej noci, takmer do polovice mája.

"Významné nárasty výnosov z prvého kvartálu pokračovali aj počas toho druhého. Pod solídne výsledky sa podpísala najmä zvýšená návštevnosť našich stredísk vo Vysokých a Nízkych Tatrách, a to o 21 %. Počas vrcholových termínov Nového roka a cez zlatý týždeň sa nám podarilo vyťažiť naše hotely na maximum, aj napriek poklesu rusky hovoriacich klientov,“ zhodnotil výsledky Hlavatý.

Podľa neho pokles podielu klientov z Ruska o polovicu a z Ukrajiny nahradili poľskí, českí a slovenskí hostia. Návštevnosť vysokotatranského strediska bola počas jarných prázdnin porovnateľná s top sezónou.

Do konca finančného roka 2014/15, teda do 31. októbra tohto roku, predstavenstvo očakáva naplnenie finančného plánu, a to rast výnosov o 10,3 % na 62,1 mil. eur a EBITDA na úrovni 21,1 mil. eur, bez vplyvu novo získaného Sliezskeho zábavného parku.

Spoločnosť Tatry mountain resorts pôsobí v strednej a východnej Európe, pričom vlastní a prevádzkuje horské strediská a hotely. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, v Prahe a vo Varšave.

debata chyba
Viac na túto tému: #TMR